
1 comprimat contine: 500 mg suc de lucerna (Medicago sativa), 275 mg pulbere de tuberculi de topinambur (Helianthus tuberosus), 100 mg biomasa de spirulina (Spirulina platensis), 25 mg extract de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra) si excipienti.
Cu extractul obţinut din frunzele de lucernă culese la o anumită vârstă se obţin produse de excepţie. Extractul natural de lucernă este antipiretic (scade febra), detoxifiant foarte bun, participă la creşterea imunităţii, creşte puterea fizică dar şi pofta… de viaţă.
Prin conţinutul deosebit de Vitamina K (între 20.000 şi 60.000 UI) previne sângerările şi facilitează coagularea sângelui.
În ultima perioadă, lucerna a început să fie foarte des utilizată în întreaga lume deoarece este o sursă bogată de minerale, vitamine, amidon, glucide, proteine, pectine, tanin, saponine, amine, cumarine, triterpene, carotenoizi, purine, steroli, pigmenţi, izoflavone, etc. Planta are deci proprietăţi antihemoragice, antianemice, remineralizante. Iată de ce se spune despre lucernă că are proprietăţi terapeutice de excepţie: prin conţinutul său în vitamine, minerale şi proteine.
Sunt numeroase studii clinice prin care se dovedeşte că lucerna ameliorează tulburările digestive şi cronice (balonarea, inapetenţa, aciditatea, etc).
Studii recente arată utilitatea în tratarea ulcerului, în special a ulcerului peptic (care apare la nivelul esofagului, stomacului sau intestinului subţire). Lucerna conţine mari cantităţi de vitamina U, ca şi varza.
Extractul natural de lucernă are acţiune alcalinizantă, neutralizând aciditatea gastrică. Este laxativ, combate diareea severă, care de multe ori este cauzată chiar de lipsa vitaminei K.
Este un excelent diuretic. Rezultate deosebite s-au obţinut în tratamentul prostatitelor, dar şi în terapia cistitelor acute şi cronice.
Principiile active din lucernă acţionează lent, dar eficient. De remarcat cercetările care au demonstrat că reduce pierderile excesive de sânge din timpul ciclului menstrual şi mai ales efectul antihipotiroidian.
Facilitează absorbţia şi utilizarea glucidelor, a proteinelor şi în mod deosebit a calciului (de aceea dă rezultate în osteoporoză). Interesante sunt rezultatele prin care s-a dovedit eficacitatea extractului de lucernă în tratamentul micozelor. Totodată, încetineşte procesul de îmbătrânire prin respectarea programului apoptic celular.
Asigură un somn odihnitor. Dacă avem în vedere că lucerna se remarcă printr-o compoziţie ridicară în componenţi nutritivi, dar care variază cu vârsta, a fost necesar un studiu îndelungat (cca 4 ani) pentru a se găsi timpul optim de recoltare. Conţinutul în proteină din extractul uscat de frunze verzi poate ajunge până la 47%. Digestibilitatea proteinelor din lucernă este de 75-80%, proteina de lucernă fiind bogată în lizină şi triptofan.
În Orientul mijlociu, de secole se foloseşte pentru tratarea stărilor de extenuare fizică şi psihică, pentru stoparea îmbătrânirii.
Chinezii excelează în tratamentul afecţiunilor digestive, în special a ulcerelor.
Numele de Alfalfa provine din limba arabă „Al – fac – facah” care înseamnă PĂRINTELE TUTUROR PLANTELOR.