
Studiile clinice au confirmat de-a lungul timpului de ce este în stare acest produs, mai ales în forma perfect naturală.
În compoziţia produsului Bee Cocktail – capsule moi – Balkan Pharmaceutical a folosit în afară de larva propriu-zisă şi ulei de cătină – produs original obţinut printr-un procedeu ce menţine toate enzimele necesare – ulei de in şi biomasă de spirulina.
Uleiul de cătină conţine, în principal caroteni, vitaminele D, E, K, F, deci toate vitaminele liposolubile, produşi polifenolici cu activitate puternic antiinflamatoare, lecitine sub formă uşor asimilabilă, acizi graşi nesaturaţi, în special acidul γ-linolic, precursor al prostaglandinelor. El este un tonifiant general, vitaminizant, antianemic, protector coronarian, antiaterosclerotic, îmbunătăţeşte funcţia de detoxifiere a ficatului şi asigură troficitatea celulei hepatice.
Seminţele de in conţin ulei sicativ (37 – 43%) cu indice de iod 168 – 192, substanţe extractive neazotate (22%), celuloză (5,5 – 8,8%), substanţe minerale (3,5 – 3,8%). Uleiul din seminţe de in conţine de 2 ori mai mulţi acizi graşi omega 3 decât uleiul de peşte şi un amestec de acizi esenţiali omega 3 şi omega 9. Aceştia au un rol important în refacerea celulară, fiind utili în diverse afecţiuni. Uleiul din seminţe de in conţine lecitină, lignani, care au proprietăţi antivirale, antibacteriene, antiparazitare, antitumorale. Are acţiune antiinflamatoare, cardioprotectoare şi de reducere a grăsimii din sânge. Este indicat în afecţiuni bacteriene, în afecţiuni cardiace, în reducerea colesterolului „rău” din organism, precum şi în tulburările de tranzit intestinal. Proteina din uleiul din seminţe de in este uşor digerabilă şi conţine toţi aminoacizii necesari organismului.
Biomasa de spirulină este un aliment uman sau animal care provine de la două specii de cianobacterii: Arthrospira platensis şi Arthrospira maxima. Arthrospira este cultivată în toată lumea, fiind utilizată ca supliment alimentar complex sub formă de comprimate, capsule sau pulbere. Aceste două specii „maxima” şi „platensis” au fost odată clasificate în genul „Spirulină”. În momentul de faţă se ştie că ele sunt de fapt „Arthrospira”. Totuşi, pentru a nu se crea confuzii şi din motive istorice, se utilizează vechiul termen de „Spirulină”. Arthrospira este o cianobacterie filamentoasă sub forma unei spirale deschise spre stânga. Ea trăieşte în lacurile tropicale şi subtropicale cu pH crescut şi concentraţii ridicate de carbonat şi bicarbonat. Arthrospira platensis se găseşte în Africa, Asia şi America de Sud. Spirulina a fost o sursă de hrană sub formă de turte pentru populaţia aztecă, încă din secolul al XVI-lea. De asemenea, a fost utilizată de populaţia africană care locuia în jurul lacului Ciad, încă din secolul IX, fiind folosită şi comercializată sub formă de pulbere uscată înglobată în turte chiar şi în zilele noastre.
Spirulina este o combinaţie de substanţe fără preţ pentru organismul uman, unele dintre ele sunt extrem de rare şi nu sunt practic întâlnite în hrana vegetală.
Spirulina este foarte bogată în proteine: 100 g spirulină conţin 60 – 70 g proteine (de 3 ori mai mult decât în carnea de porc, de 2 ori mai mult decât în carnea de vită, peşte şi de 1,5 ori mai mult decât în boabele de soia). În plus, toate proteinele din spirulină sunt asimilate foarte uşor de organismul uman, până la 65 – 80%, deoarece conţin 18 aminoacizi necesari omului, dintre care 8 esenţiali, care spre deosebire de ceilalţi, aceştia 8 nu pot fi sintetizaţi de organismul uman şi trebuie obţinuţi din hrana zilnică. De asemenea, în spirulină se găsesc foarte multe micro- şi macroelemente, inclusiv fer, calciu, sodiu, zinc, fosfor, seleniu, magneziu, mangan, potasiu, vitaminele B, C, E şi A în forma lor naturală, fitonutrienţi (clorofilă necesară detoxifierii organismului, ficocianina care stimulează sistemul imunitar, stagnează dezvoltarea celulelor cancerigene, β – caroten, acid γ – linoleic care aparţine gamei acizilor graşi polinesaturaţi tip Omega 6), fermenţi si alte substanţe active. Toţi ingredienţii sunt în corelaţie optimă, echilibrată, luând în consideraţie necesităţile organismului uman. Astfel, după conţinutul în substanţe nutritive, 1 g de spirulină este echivalent cu 1 kg de legume. Spirulina se asimilează foarte bine, normalizează microflora intestinală, curăţă intens organismul, având ca rezultat micşorarea conţinutului toxic rezultat din schimbul de substanţe în articulaţii, muşchi, limfă, care intoxică nu numai diferite organe, ci şi creierul. În concluzie, se poate afirma că spirulina este darul naturii pentru o sănătate optimă.
Extractul total din larve de trântor este o substanţă biologic activă provenită din economia stupului, rezultat din operaţiunea de omogenizare prin triturare şi filtrare a larvelor de trântor, recoltate într-un anumit stadiu larvar. Recoltarea se face cu o zi înainte de căpăcirea celulelor, respectiv în a 10-a zi de la depunerea oului sau în a 7-a zi de stadiu larvar pentru larvele de trântor.