Basarabeanca Leo Ciobu, prima campioană la „2024 Wellness International” din Marea Britanie, a „îngenuncheat” concurente din țări cu tradiții sportive mari. „Cutremur” în lumea sportului – astfel ar putea fi numită victoria de acum câteva zile, a Leonidei (Leo) Ciobu, atletă de performanță de renume mondial, din Republica Moldova, care a devenit prima campioană a competiției „2024 Wellness International” din Marea Britanie („Arnold Classic”). Este unul dintre cele mai prestigioase turnee de culturism de pe glob. Marele trofeu i-a fost acordat de celebrul actor și sportiv – Arnold Schwarzenegger, idolul basarabencei încă din copilărie.

Leo Ciobu – una dintre cele 10 cele mai bune culturiste din lume

Leo Ciobu este originară din Sângerei, antrenoare de fitness și nutriționistă la Chișinău. Ajută cele mai ambițioase femei să-și „sculpteze” corpul de vis. Și-a luat licența la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, fiind și absolventă de master în drept a Universității Libere Internaționale din Republica Moldova. Pe site-ul său, Leo Ciobu mărturisește că, de-a lungul a 11 ani de experiență în domeniul culturismului, a învățat că acest sport este o adevărată artă…

Cel mai important titlu…

Cel mai important titlu al atletei Leo Ciobu, de până la „2024 Wellness International” din Marea Britanie, a fost locul 9, la prestigiosul „Mr. Olympia 2022” din Las Vegas. De asemenea, a câștigat Campionatul „România Muscle Fest Pro”, în același an. Apoi, în iunie 2023, în Spania, la Alicante, a luat din nou medalia de aur, a doua oară consecutiv, apoi, la „Mr. Olympia 2023” din Orlando, SUA. Studiile în domeniile educației fizice, sportului, nutriției și managementului culturii fizice au ajutat-o să devină un ghid extraordinar privind aplicarea unor programe personalizate de fitness și nutriție celor care au nevoie. Formula secretă: antrenamentul și disciplina.

A devansat patru dintre cele mai performante concurente

Victoria sportivei de talie internațională continuă să fie deliciul mass-media, astfel Republica Moldova rămânând în centrul atenției lumii sportului de performanță. Ea a devansat patru atlete din țări, unde se investește masiv în sport și în exponenții de frunte ai acestuia: Juliana Mota din Franța, Sandra Colorado Acal din Spania, Rosa Benadero Munoz din Spania și Amanda Burnett din SUA. În plus, Leo Ciobu s-a calificat pentru cel mai prestigios turneu din lume – la „Wellness Olympia 2024”, care se va desfășura, în Las Vegas, în perioada 10-13 octombrie, unde e posibil să o „supere” pe de trei ori campioana Olympia și câștigătoarea „2024 Wellness International SUA”, Francielle Mattos, comentează presa britanică.

Basarabeanca Leo Ciobu, prima campioană la „2024 Wellness International” din Marea Britanie
Basarabeanca Leo Ciobu, prima campioană la „2024 Wellness International” din Marea Britanie
Basarabeanca Leo Ciobu, prima campioană la „2024 Wellness International” din Marea Britanie