Alimente bogate în magneziu. Magneziul este vital pentru sinteza proteinelor, controlul glicemiei și prevenirea aritmiilor cardiace. De acest mineral depind în mare măsură sănătatea fizică și psihică deopotrivă. Concret, există o legătură directă între echilibrul psihic al unei persoane și cantitatea de Magneziu prezentă în organism.

Alimentele bogate în magneziu ar trebui să fie prezente în mod constant în meniu. Acest lucru este extrem de important, deoarece un deficit de magneziu poate fi extrem de periculos. Multe produse sunt bogate în magneziu, dar este important să le alegeți pe cele care conțin și vitamina B6, deoarece vitamina B6 facilitează absorbția magneziului.

Cele mai bogate alimente în magneziu:

Semințe de dovleac

Primul loc pe listă este ocupat de semințele de dovleac. În 100 de grame de produs găsim până la 540 mg de magneziu. Pentru a satisface necesarul zilnic de magneziu, mâncați aproximativ 65 de grame.

Tărâțe de grâu

Acestea conțin 490 mg magneziu în 100 g. În plus, acestea reprezintă o sursă excelentă de vitamina A și E pentru gripă, precum și fibre pentru a ajuta digestia. Satisfacerea dozei zilnice de magneziu necesită consumul a aproximativ 70 de grame de tărâțe.

Cacao

Reprezintă o altă sursă naturală de magneziu. 100 g conțin 420 mg din acest element. Cu toate acestea, rețineți că această valoare este pentru cacao pură. Când alegeți o versiune dulce, adică ciocolată, nu uitați să alegeți una amară cu minim 70% conținut de cacao. Bomboanele din lapte au mult zahăr, ceea ce împiedică absorbția magneziului.

Migdale

100 g de migdale conțin 296 mg de magneziu. Migdalele nu sunt doar alimente bogate în magneziu. Acestea au cea mai mare valoare pe care o regăsim dintre toate nucile. Următoarele în ceea ce privește conținutul sunt arahidele (240 mg / 100 g) și nucile italiene (160 mg / 100 g). Necesarul zilnic de migdale poate fi satisfăcut consumând aproximativ 135 g.

Hrișca

Conține 218 mg în 100 g, dar este bogată și în siliciu, calciu, fier, fosfor și potasiu. Orzul furnizează aproximativ 270 mg magneziu, iar meiul 220 mg.

Făina de ovăz

100 g din acest produs furnizează 129 mg de magneziu. În plus, susține digestia și conține vitaminele B1 și B6 care au un efect pozitiv asupra memoriei și concentrării.

Mazăre

100 g mazăre conțin 124 mg magneziu. În plus, are mulți alți nutrienți importanți. Conține fier, calciu, potasiu, vitamine B. Scade colesterolul și previne ateroscleroza.

Banane

Bananele se află și ele pe lista noastră de alimente bogate în magneziu. De fapt, au cel mai mare conținut de magneziu dintre toate fructele. Găsim aproximativ 30 mg din acest element în 100 g. În plus, magneziul din fructe poate fi găsit în principal în smochine uscate (70 mg), curmale (50-65 mg), caise uscate (50 mg), stafide (45 mg), avocado (30 mg).

Spanac

Spanacul este o altă legumă bogată în magneziu. 100 de grame din această legumă oferă 70 mg de magneziu. În plus, este bogat și în calciu, fier și potasiu.

Concluzie

În concluzie, magneziul este un mineral vital pentru sănătatea noastră fizică și mentală, având un rol crucial în numeroase procese și funcții din organism. Este esențial să ne asigurăm că consumăm suficient magneziu prin includerea în dietă a alimentelor bogate în acest mineral, precum semințele de dovleac, tărâțele de grâu, cacao, migdale, hrișcă, făina de ovăz, mazărea, bananele și spanacul. Consumul adecvat de magneziu poate contribui la menținerea sănătății sistemului cardiovascular, a sistemului osos, a digestiei, precum și la reducerea riscului de diverse afecțiuni, inclusiv diabetul și afecțiunile respiratorii. Asigurându-ne că avem o dietă echilibrată și variată, putem beneficia de toate avantajele pe care le oferă acest mineral vital.

 

Vezi care sunt proprietățile magneziului? »