Joint Support. Cel mai complex produs pentru protecția articulațiilor!

Balkan Pharmaceuticals a dezvoltat un produs inovator pe piața României: Joint Support

Balkan Pharmaceuticals este de doi ani pe piața din România cu cel mai complex produs destinat protecției articulațiilor: Joint Support. Acesta este rezultatul a cinci ani de cercetări intense și a doi ani de teste clinice. Produsul este dedicat atât sportivilor de performanță, cât și persoanelor care se bucură de un stil de viață activ și nu doresc să aibă de-a face cu tot ceea ce înseamnă afecțiuni reumatice.

Balkan Pharmaceuticals este o companie fondată în anul 2006, în Republica Moldova. În anul 2009, compania a înregistrat primele exporturi către Ucraina, iar din anul 2010, câștigă, în mod regulat, licitația publică de achiziție a medicamentelor pentru necesitățile clinicilor și a spitalelor din țară. Compania dispune de două fabrici de producere a medicamentelor, una fiind în Chișinău și alta în oraşul Sîngera, în cadrul cărora activează peste 200 de angajați. Balkan Pharmaceuticals are în portofoliul peste 250 de medicamente în diverse forme și doze, printre acestea numărându-se medicamente antitumorale, hormonale, medicamente ce acționează asupra sistemului nervos, cardiovascular, digestiv, preparate antiinflamatoare și analgezice.

Un produs care vine în sprijinul sportivilor de performanță şi nu numai

Joint Support este rezultatul a cinci ani de cercetări intensive și a doi ani de teste clinice.

Deși cuceresc podiumurile, din păcate, sportivii nu fac excepție atunci când vorbim de afecțiuni articulare. Contrar miturilor, sportul de performanță și în special artele marțiale reprezintă un factor de risc pentru afectarea cartilajului articular. În vederea protecției articulațiilor, Balkan Pharmaceuticals vine cu o soluție inovatoare și ingenioasă: Joint Support, o formula perfectă atât pentru sportivii de performanță, cât și pentru cei ce practică sportul ca amatori.

Joint Support este rezultatul a cinci ani de cercetări intensive și a doi ani de teste clinice. Acest produs deține o compoziție unică și revoluționară cu 12 ingrediente și substanțe active standardizate. Printre ele se numără colagenul de tip 2 (UC-2), colagenul hidrolizat bovin tip 1 și 3, acidul hialuronic, glucozamina, condroitin sulfatul, MSM (metilsulfonilmetanul), turmericul și Boswellia serrata.

Acest produs, obținut după ani întregi de cercetări, are menirea să amortizeze mișcările și să crească mobilitatea prin lubrifierea articulațiilor, fapt ce se datorează colagenului și acidului hyaluronic; să faciliteze reconstrucția cartilajului distrus prin intermediul condroitinei și glucozaminei şi să micșoreze simptomele inflamației articulare cu ajutorul turmericului și a Boswelliei.

Toate acestea sunt posibile datorită ingredientelor de cea mai înaltă calitate, preluate de la liderii de top, precum Lonza sau Rousselot. Exclusivitatea acestui produs este data și de faptul că el cuprinde trei ingrediente de bază, care pot fi achiziţionate, de pe piaţă, în trei produse separate. Cu alte cuvinte, Joint Support este un produs 3 în 1.

Balkan Pharmaceuticals Joint Support Ultra are în compoziție 12 ingrediente și substanțe active standardizate, de calitate farmaceutică, ce contribuie la menținerea sănătății sistemului osos.  Numeroase studii efectuate pe oameni și pe animale au demonstrat eficiența crescută și tolerabilitatea superioară a acestui supliment pe bază de colagen de tip II, MSM, glucozamină, condontrină,Turmeric, Boswellia și acid hialuronic.

Colagenul de tip II nedenaturat (UC-II) ce se regasește în componența acestui supliment este derivat din sternulde pui. Conform unei serii de teste efectuate în 2017 de Societatea Internațională de Cercetare a Osteroartritei din USA, administrarea orală aacestui tip de colagen de tip II extras din sternul depui(UC-II) poate diminua semnificativ deteriorarea cartilajului articular la șobolani. Studiul realizat pe un eșantion format din 20 de șobolani a reușit să demonstreze faptul că o doză zilnică suficientă de UC-II aplicată imediat după accidentare poate îmbunătăți funcția mecanică a genunchiului rănit și poate preveni deteriorarea cartilajului articular.

Un alt studiu ale cărui rezultate au fost publicateîn Nutrition Journal în 2016 a relevat faptul că din cei 191 de voluntari cărora li s-a administrat  UC-II timp de 180 de zile, majoritatea au prezentat o ameliorare semnificativă a simptomelor, ceea ce a dovedit eficacitatea acestei substanțe în cazuldurerii asociate cu osteoartrita genunchiului și altorsimptome asociate. Osteoartrita care cauzează distrugerea cartilajului articular și remodelarea osului adiacenteste cea mai des întâlnită formă de artrită ceafectează mai mult de 25 de milioane americani. Osteoartrita este tratată în prezentcu diverse analgezice, o serie de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene(AINS), injecții intraarticulare cu corticosteroizi sau acid hialuronic, plus tramadol și alte analgezice opioide pentru ameliorarea durerii severe.Chiar dacă aceste terapii pot atenua simptomele bolii în mare parte, impactul lor asupra progresiei fiziopatologice a artritei este limitată.De aceea, tratamentul cuColagende tip II nedenaturat (UC-II) este o adevărată descoperire ce poate îmbunătăți viața a milioane de oameni.

Eficacitatea și tolerabilitatea colagenului de tip II (UC-II) a fost menționată de un alt studiu ale cărui rezultate au fost publicate de Journal of the International Society of Sports Nutritionîn 2013. Acest studiu controlat și randomizat a fost efectuat pe subiecți sănătoși care nu au avut antecedente de boală artritică sau dureri articulare în repaus, dar au experimentat disconfort articular în timpul activității fizice intense.

Cincizeci și cinci dintre subiecții care au raportat dureri de genunchi după ce au participat la un test de performanță standardizat au primit tratament placebo (n = 28) iar ceilalți au primit colagen UC-II (40 mg pe zi, n = 27) timp de 120 de zile. La pacienții care au primit colagen s-au observat îmbunătățiri semnificative ale gradului de flexie și extensie a genunchiului, precum și diminuarea timpului de recuperaredupă efort intens (în comparație cu grupul care a primit placebo).

Pe lângă Colagenul tip 2, Balkan Pharmaceuticals Joint SupportUltra conține și Colagen Peptan, Peptidele de colagen Peptan® fiind așa-numitele peptide de colagen tip 1. Acest tip de colagen este identic cu cel prezent în oasele și pielea umană. Peptidele de colagen Peptan® sunt optimizate pentru biodisponibilitate, forma lor hidrolizată făcându-le ușor digerabile. Peptideleacționează ca niște adevărate blocuri de construcție, reînnoind țesuturile pielii, oaselelor și articulațiilor. Numeroase studii științifice au demonstrat beneficiile suplimentării cu colagen pentru sănătatea articulațiilor și a oaselor, dar și pentru frumusețea pielii și încetinirea proceselor de îmbătrânire.

Glucozamina, ca și condroitina, provine, în mod natural, din cartilaj. Utilizarea terapiilor integrative pe bază de glucozamină și condontrină au efect în special la persoanele cu gonartroză și osteoartrită, încă de la formele de debut, dar și în cazul persoanelorfoarte active sau care practicăsporturi solicitante ce presupun presiune constantă pe articulații (alergat, jogging, sărituri).

La ora actuală există suficiente dovezi șiințifice în sprijinul utilizării sulfatului de glucozamină în tratamentul osteoartritei genunchiului, deoarece aceasta substanță s-a dovedit utilă în consolidarea cartilajelor.

MSM (metilsulfonilmetan) este o substanta pe baza de sulf care se gaseste in mod normal in plante, organisme animale si in corpul uman. Este una dintre cele mai usor de administrat substante pe baza de sulf, deoarece nu are miros neplacut, nu lasa gust amar si nu irita pielea la administrarea indelungata.Administrarea de MSM reduce procesele inflamatorii din organism, acesta fiind recomandat în afecțiuni ca osteo-artrita, artrita reumatoida, tendinita, bursita, inflamatii nervoase sau musculare, sindrom premenstrual. MSM reduce afectarea muscularăși diminuează efectele stresului indus de efort fizic îndelungat.

Acidul hialuronic este o polizaharidă și este una dintre pricipalele componente ale matricei extracelulare, având rolul important de a menține hidratarea în țesuturi.Acidul hialuronic este folosit în tratamentul afecțiunilor osoase deoarece lubrifiază cartilajele si articulatiile, prevenind degradarea acestora. Oferind sustinere articulatiilor, acidul hialuronic poate preveni o serie de afectiuni precum osteoartrita.

Combinația de substanțe folosite la obținerea suplimentului Balkan Pharmaceuticals Joint SupportUltra are o puternică acțiune antiinflamatoare, accelerează recuperarea, ajută la reconstruirea oaselor și a cartilajelor, ameliorează rigiditatea articulațiilor și restabilește mobilitatea acestora.

Interesant este faptul că acest produs poate fi utilizat nu doar în scop de tratament, ci și în scop profilactic. Deoarece, odată cu vârsta, prevalența degenerării articulare și a scăderii densității țesutului osos din osteoporoză, crește, Joint Support poate fi utilizat ca un scut protector împotriva degenerării articulare patologice. De asemenea, de acest produs se pot folosi și cei tineri care practică sportul de performanță, pentru a proteja articulațiile de problemele la care sunt expuse din cauza antrenamentelor intensive.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Ce se întâmplă atunci când articulațiile sunt afectate?

De ce ar trebui să ne îngrijorăm?

Afecțiunile reumatice au devenit o cauză prevalentă a scăderii calității vieții unui număr tot mai mare de persoane. În SUA, aproximativ 1 din 4 adulți (23.7%) sau circa 58.5 milioane de persoane au fost diagnosticate cu artrită. Artritele afectează mai cu seamă femeile, pacienții cu comorbidități și persoanele sedentare. Cel mai important însă, artritele cresc în prevalență odată cu înaintarea în vârsta. Numărul persoanelor care vor suferi de aceste afecțiuni reumatice se estimează că va crește considerabil în viitorul apropiat. Astfel, până în anul 2040, aproximativ 78.4 milioane de americani vor suferi de o formă sau alta de artrită.

Nu mai puțin importantă, osteoporoza, o maladie emergentă, care primar – afectează țesutul osos, iar secundar – afectează articulațiile, afectează un număr tot mai mare de persoane. Se estimează că există 200 de milioane de oameni care suferă de osteoporoză. De asemenea, 1 din 3 femei și 1 din 5 bărbați vor experimenta cel puțin o fractură patologică pe durata vieții. Majoritatea acestora, în lipsa unui tratament adecvat, este posibil să sufere și de o afectare articulară.

Indiferent de modul în care ne sunt afectate articulațiile, consecințele sunt, deseori, aceeași. Fie că vorbim despre o autoagresiune din partea sistemului imun cu activarea limfocitelor T din artrita reumatoidă, o autoagresiune imună cauzată de o infecție recentă cu germeni patogeni (Campilobacter, E. Coli, Clostridium etc) din artrita reactivă, o degradare progresivă a cartilajului din osteoartrită, fie o necroză a cartilajului din osteocondroză;  toate se vor solda, în primă instanță, cu distrugeri ale cartilajului, iar, mai apoi, cu afectarea osoasă sau periosoasă, în cazul în care maladiile progresează.

Joint Support, produs de Balkan Pharmaceuticals,  conține două tipuri de colagen dar și alte substanțe menționate anterior. De aceea, efectul clinic al utilizării produsului este net superior, comparativ cu produsele monocomponente. Există multe dovezi incontestabile despre beneficiul colagenului pentru sănătatea cartilajului articular. Într-un studiu realizat în anul 2017, de Societatea Internațională de Cercetare a Osteo-artritei (C. M. Bagi și coaut), s-a demonstrat că utilizarea zilnică a dozei clinice de Colagen tip 2, aplicată imediat după o deteriorare a cartilajului, a facilitat restabilirea funcției mecanice a articulației și a prevenit degradarea excesivă a acesteia.

Sursa: bzi.ro