Cum să-ți consolidezi sistemul imunitar
Sistemul imunitar este ca un „scut” pentru corp, este apărarea împotriva infecțiilor, cum ar fi bacteriile și virușii. De aceea este extrem de important să ai grijă de el și să îl păstrezi în stare perfectă. Și… ca tot ceea ce se referă la sănătatea noastră, NUTRIȚIA ESTE FUNDAMENTALĂ, de fapt, malnutriția este una dintre cauzele imunodeficienței în lume. Dacă mănânci prost… sistemul tău imunitar suferă.
Cheia unui sistem imunitar puternic și sănătos
- Primul lucru – alimente sănătoase: mâncare “adevărată”, fructe, legume, nuci, leguminoase, carne slabă, pește alb și albastru etc.
- Evitați alimentele ultraprocesate: pline de aditivi și substanțe chimice artificiale care ne deteriorează întregul sistem, în general, nu doar imunitatea.
- Eliminați din viața dvs. obiceiurile toxice: cum ar fi tutunul și alcoolul, faceți exerciții fizice, rămâneți hidratat și odihniți-vă suficient – acestea sunt, de asemenea, importante pentru a menține sistemul imunitar puternic.
- Stați departe de situațiile stresante: un nivel ridicat de stres face ca și apărările noastre să cadă. Cred că este cel mai dificil lucru de schimbat din toate aceste puncte, dar… îl puteți reduce.
Substanțe nutritive importante pentru menținerea unui sistem imunitar bun
Seleniu (ex. Nuci, ciuperci, cod, usturoi)
Zinc (de ex. Stridii, semințe de dovleac, carne de vită, făină de susan)
Vitamina B (în special B6 și B12) și acidul folic (ex. Sardine, leguminoase, nuci, gălbenuș de ou, somon)
Vitamina C (ex. Citrice, ardei roșu, verde și galben, kiwi, broccoli, kale)
Și nu în ultimul rând, fierul, acizii grași omega – 3, alimentele probiotice (varză, chefir) etc…
O ALIMENTAȚIE PE BAZĂ DE ALIMENTE NATURALE ȘI VARIATE NE VA OFERI ACEȘTI NUTRIENȚI.
GLUTAMINA, NU DOAR PENTRU MUȘCHI!
- Așa este! O altă metodă de a vă consolida sistemul imunitar poate fi suplimentarea cu glutamină, care ne protejează sistemul imunitar. De fapt, este deja utilizat în domeniul medical pentru a ajuta pacienții să-și consolideze sistemul imunitar.
- Glutamina este cel mai abundent aminoacid neesențial din organism și este implicată în multe procese ale metabolismului intermediar. Numeroase studii au arătat că, dacă depozitele de glutamină scad, scade echilibrul nostru de azot, sinteza proteinelor și funcția imună.
CREŞTE DOZA DE VITAMINA C
- Pentru a întări sistemul imunitar, recomandăm și creșterea dozelor de vitamina C sub formă de supliment, datorită puterii sale antioxidante și imuno-protectoare.