Ginsengul este o plantă perenă care a fost folosită în medicina tradițională chineză de mii de ani. Există mai multe specii de ginseng, dar cele mai comune sunt ginseng-ul asiatic (Panax ginseng) și ginseng-ul american (Panax quinquefolius). Ginsengul a fost folosit pentru a trata o varietate de afecțiuni de sănătate, inclusiv oboseală, stres, disfuncție sexuală și diabet.

Principalele componente active ale ginsengului sunt ginsenozidele, care se găsesc în rădăcinile plantei. Se crede că ginsenozidele sunt responsabile pentru multe dintre beneficiile ginsengului pentru sănătate. Alți compuși prezenți în ginseng includ polizaharide, flavonoide și alți antioxidanți.

S-a demonstrat că ginsengul are o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi:

  • Îmbunătățește funcția cognitivă. S-a demonstrat că ginseng îmbunătățește memoria și concentrarea la persoanele sănătoase. Dar și la persoanele care suferă de tulburări cognitive, cum ar fi boala Alzheimer.
  • Reduce stresul. Ginseng a fost folosit în mod tradițional ca adaptogen, ceea ce înseamnă că ajută organismul să reziste la stres și oboseală.
  • Îmbunătățește funcția sexuală. S-a demonstrat că ginseng îmbunătățește disfuncția erectilă la bărbați, precum și funcția sexuală la femei.
  • Controlează nivelul zahărului din sânge. S-a demonstrat că ginseng îmbunătățește sensibilitatea la insulină și scade nivelul zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Cu toate acestea, este important de reținut că:

  • ginseng-ul poate interacționa cu unele medicamente: anticoazanții și medicamentele pentru diabet;
  • poate avea efecte secundare la unele persoane. Acestea ar fi probleme cu somnul, dureri de cap și modificări ale tensiunii arteriale.

Ginseng este un supliment care a fost folosit în mod tradițional pentru a îmbunătăți funcția sexuală atât la bărbați, cât și la femei. Se crede că compușii activi din ginseng, cum ar fi ginsenozidele, ajută la îmbunătățirea funcției sexuale prin creșterea fluxului sanguin, reducerea stresului și îmbunătățirea funcției cognitive.

  • Un studiu din 2013 a constatat că ginsengul roșu coreean a îmbunătățit semnificativ funcția erectilă la bărbații cu disfuncție erectilă ușoară până la moderată.
  • Un alt studiu din 2014 a constatat că ginsengul roșu coreean a îmbunătățit funcția sexuală la bărbații cu diabet zaharat de tip 2.
  • Un studiu din 2015 a constatat că ginsengul roșu coreean a îmbunătățit semnificativ funcția sexuală la femeile care se confruntau cu disfuncții sexuale din cauza utilizării antidepresivelor.

Este important de reținut că ginsengul poate fi benefic pentru îmbunătățirea funcției sexuale. Dar… nu este un tratament pentru probleme grave de sănătate sexuală (cum ar fi disfuncția erectilă sau disfuncția sexuală feminină). Dacă vă confruntați cu probleme de sănătate sexuală, este important să discutați cu un medic. De asemenea, este important să discutați cu un profesionist înainte de a lua ginseng sau orice alt supliment pentru a vă asigura că este sigur și eficient pentru dvs.

Retete de ceai de ginseng »

Sursa: www.fit4pro.ro