Calciul și vitamina D3 sunt adesea combinate în suplimente datorită modului în care aceste două substanțe interacționează și se completează reciproc pentru sănătatea oaselor și a corpului în general.

Beneficii:

 • Sănătatea oaselor. Calciul este esențial pentru menținerea oaselor și dinților puternici și sănătoși. Vitamina D3 ajută la absorbția calciului în oase, contribuind astfel la prevenirea osteoporozei și a altor probleme legate de oase.
 • Funcționarea musculară și nervoasă. Calciul joacă un rol crucial în transmiterea semnalelor nervoase și în contracția musculară. Vitamina D3 ajută la reglarea nivelului de calciu în sânge, astfel încât să poată fi disponibil pentru aceste funcții.
 • Sistemul imunitar. Vitamina D3 are un rol important în funcționarea corectă a sistemului imunitar, ajutând la combaterea infecțiilor și la menținerea sănătății generale.
 • Prevenirea unor boli cronice. Cercetările au arătat că nivelurile optime de calciu și vitamina D3 pot ajuta la prevenirea unor afecțiuni cronice precum diabetul, bolile cardiovasculare și unele tipuri de cancer.

Recomandări:

 • Osteoporoză și sănătatea oaselor. Persoanele care sunt la risc de osteoporoză sau care au deja această afecțiune pot beneficia de suplimentele de calciu și vitamina D3 pentru a menține densitatea osoasă și a preveni fracturile.
 • Persoanele în vârstă. Odată cu înaintarea în vârstă, capacitatea organismului de a absorbi calciul și vitamina D3 din alimente poate scădea. Suplimentele pot fi recomandate pentru a compensa această pierdere și pentru a menține sănătatea oaselor și a funcțiilor musculare.
 • Femeile aflate în perioada postmenopauză. Femeile care au trecut de menopauză sunt expuse unui risc mai mare de osteoporoză din cauza scăderii nivelului de estrogen. Suplimentele de calciu și vitamina D3 pot ajuta la menținerea sănătății oaselor în această etapă a vieții.
 • Persoanele cu deficiențe nutriționale. Persoanele care au o dietă deficitară în calciu și vitamina D3 sau care au anumite condiții medicale care afectează absorbția acestor nutrienți pot beneficia de suplimentele pentru a-și asigura un aport adecvat.
 • Femeile însărcinate și care alăptează. În timpul sarcinii și alăptării, necesarul de calciu și vitamina D3 poate crește pentru a susține dezvoltarea fetală și pentru a asigura aportul adecvat pentru mamă și copil.
 • Persoanele cu risc crescut de deficiență de vitamina D. Persoanele care petrec puțin timp în aer liber, care trăiesc în zone cu expunere scăzută la soare sau care au pielea mai închisă la culoare pot avea un risc mai mare de deficiență de vitamina D și pot beneficia de suplimentare.

Alimente bogate în calciu și vitamina D3

 • Alimentele bogate în calciu includ lactatele (lapte, brânză, iaurt), legumele cu frunze verzi (spanac, varză, broccoli), tofu și nucile.
 • Pentru vitamina D3, sursele alimentare includ somonul, tonul, ouăle și produsele fortificate, cum ar fi cerealele și sucul de portocale.

Atenționări importante legate de suplimentele de calciu și vitamina D3!

 • Interacțiuni cu alte medicamente.Calciul și vitamina D3 pot interacționa cu anumite medicamente, inclusiv cu medicamentele pentru inimă, medicamentele pentru osteoporoză și antibioticele. Este important să consulți un medic sau un farmacist înainte de a lua suplimente dacă luați deja alte medicamente.
 • Supradozajul. Consumul excesiv de calciu sau vitamina D3 poate duce la supradozaj, care poate avea efecte adverse asupra sănătății. De exemplu, un exces de calciu poate duce la pietre la rinichi, iar un exces de vitamina D3 poate afecta nivelurile de calciu în sânge. Respectați întotdeauna doza recomandată și nu luați mai mult decât este recomandat.
 • Condiții de sănătate existente. Persoanele cu anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi hipercalcemia, hiperparatiroidismul sau calculii biliari, ar trebui să fie precaute înainte de a lua suplimente de calciu și vitamina D3. De asemenea, femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să discute cu medicul lor înainte de a lua suplimente.
 • Reacții alergice sau sensibilități. Unele persoane pot avea reacții alergice sau sensibilități la anumite ingrediente din suplimente, cum ar fi lactoza din anumite suplimente de calciu. Este important să citiți eticheta și să consultați un medic în cazul în care aveți alergii sau sensibilități cunoscute.

Balkan Pharmaceuticals Calciu + Vitamina D3 30caps

Calciu + Vitamina D3: supliment alimentar, recomandat ca sursă suplimentară de calciu și vitamina D3. Produsul conține calciu, sub formă de carbonat (compoziția sa conține 40% calciu elementar) și vitamina D3 (colecalciferol), care favorizează absorbția calciului în intestine și depozitarea acestuia în oase.

Mod de utilizare: Câte 1 capsulă pe zi în timpul mesei, cu o cantitate suficientă de lichid.