Balkan Pharmaceuticals, Sanatate, Vitamine & Minerale

Totul despre ginseng

Totul despre ginseng. Ginseng este o plantă perenă care a fost folosită în medicina tradițională chineză de mii de ani. Există mai multe specii de ginseng, dar cele mai comune sunt ginseng-ul asiatic (Panax ginseng) și ginseng-ul american (Panax quinquefolius). Ginseng a fost folosit pentru a trata o varietate de afecțiuni de sănătate, inclusiv oboseală, stres, disfuncție sexuală și diabet.

Principalele componente active ale ginsengului sunt ginsenozidele, care se găsesc în rădăcinile plantei. Se crede că ginsenozidele sunt responsabile pentru multe dintre beneficiile ginsengului pentru sănătate. Alți compuși prezenți în ginseng includ polizaharide, flavonoide și alți antioxidanți.

S-a demonstrat că ginsengul are o serie de beneficii pentru sănătate, cum ar fi:

  • Îmbunătățește funcția cognitivă. S-a demonstrat că ginseng îmbunătățește memoria și concentrarea la persoanele sănătoase, precum și la persoanele care suferă de tulburări cognitive, cum ar fi boala Alzheimer.
  • Reduce stresul. Ginseng a fost folosit în mod tradițional ca adaptogen, ceea ce înseamnă că ajută organismul să reziste la stres și oboseală.
  • Îmbunătățește funcția sexuală. S-a demonstrat că ginseng îmbunătățește disfuncția erectilă la bărbați, precum și funcția sexuală la femei.
  • Controlează nivelul zahărului din sânge. S-a demonstrat că ginseng îmbunătățește sensibilitatea la insulină și scade nivelul zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Cu toate acestea, este important de reținut că ginseng-ul poate interacționa cu unele medicamente; cum ar fi anticoazanții și medicamentele pentru diabet. Poate avea efecte secundare la unele persoane; cum ar fi probleme cu somnul, dureri de cap și modificări ale tensiunii arteriale.

Acțiune îmbunătățită a funcției sexuale

Ginseng este un supliment care a fost folosit în mod tradițional pentru a îmbunătăți funcția sexuală atât la bărbați, cât și la femei. Se crede că compușii activi din ginseng, cum ar fi ginsenozidele, ajută la îmbunătățirea funcției sexuale prin creșterea fluxului sanguin, reducerea stresului și îmbunătățirea funcției cognitive.

  • Un studiu din 2013 a constatat că ginsengul roșu coreean a îmbunătățit semnificativ funcția erectilă la bărbații cu disfuncție erectilă ușoară până la moderată.
  • Un alt studiu din 2014 a constatat că ginsengul roșu coreean a îmbunătățit funcția sexuală la bărbații cu diabet zaharat de tip 2.
  • Un studiu din 2015 a constatat că ginsengul roșu coreean a îmbunătățit semnificativ funcția sexuală la femeile care se confruntau cu disfuncții sexuale din cauza utilizării antidepresivelor.

Este important de reținut că, deși ginsengul poate fi benefic pentru îmbunătățirea funcției sexuale; nu este un tratament pentru probleme grave de sănătate sexuală, cum ar fi disfuncția erectilă sau disfuncția sexuală feminină. Dacă vă confruntați cu probleme de sănătate sexuală, este important să discutați cu un profesionist din domeniul sănătății pentru a determina cauza de bază și pentru a primi tratamentul adecvat. De asemenea, este important să discutați cu un profesionist din domeniul sănătății înainte de a lua ginseng sau orice alt supliment pentru a vă asigura că este sigur și eficient pentru dvs.

Retete de ceai de ginseng »
suplimente

Recomandari

Balkan Pharmaceuticals CAFFEINE BP

28,00 lei

Balkan Pharmaceuticals CAFFEINE BP este un supliment alimentar cu o doză mare de cafeină.

Balkan Pharmaceuticals Ginseng BP

72,00 lei

Balkan Pharmaceuticals Ginseng BP – 30 capsule moi gelatinoase 200 mg / 400 mg.

Ingredient activ: Extract din rădăcină de Ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer), ≥10% ginsenozide

Balkan Pharmaceuticals Glicină FORTE 30tab

20,00 lei

Balkan Pharmaceuticals ZINC MAGNESIUM ACTIVE: îmbunătățește rezistența și recuperarea; ajta la cresterea masei musculare; îmbunătățește imunitatea, calitatea somnului și starea de spirit; crește nivelul de testosteron; îmbunătățește controlul glicemiei…

Balkan Pharmaceuticals MAGNEZIU+VIT. B6

36,00 lei

Balkan Pharmaceuticals MAGNEZIU+VIT. B6. Magneziu și Vitamina B6 contribuie la metabolismul energetic normal, funcționarea normală a sistemului nervos și la menținerea sănătății psihice.