Sanatate, Vitamine & Minerale

Totul despre vitamina D3

Totul despre vitamina D3. Vitamina D3, cunoscută și sub numele de colecalciferol, este o formă de vitamina D care se găsește în anumite alimente și poate fi produsă și în piele atunci când este expusă la lumina soarelui. Vitamina D3 este esențială pentru sănătatea oaselor, deoarece ajută organismul să absoarbă și să utilizeze calciul și fosforul. Are și alte efecte benefice asupra sănătății, cum ar fi susținerea sistemului imunitar și reglarea stării de spirit.

Unele surse alimentare de vitamina D3 includ peștele gras, cum ar fi somonul și tonul, gălbenușurile de ou, ficatul și alimentele fortificate, cum ar fi laptele, sucul de portocale și cerealele. Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor, expunerea regulată la lumina soarelui este principala sursă de vitamina D.

Uneori este recomandat să luați suplimente de vitamina D3 pentru a vă asigura că obțineți suficient, mai ales dacă locuiți într-un loc cu expunere redusă la lumina soarelui, aveți pielea închisă la culoare sau îmbătrâniți. Cantitatea recomandată de suplimente de vitamina D3 poate varia în funcție de vârstă, sex și starea generală de sănătate.

Calciu + Vitamina D3

Calciul și vitamina D3 sunt strâns legate, deoarece vitamina D3 ajută organismul să absoarbă și să utilizeze calciul. Prin urmare, este obișnuit să găsiți suplimente care conțin atât calciu, cât și vitamina D3, adesea într-un raport de 2:1 sau 1:1.
Legătura dintre calciu și vitamina D3 este importantă pentru oase și dinți sănătoși, deoarece calciul este un mineral esențial pentru structura osoasă, iar vitamina D3 este necesară pentru ca organismul să absoarbă și să utilizeze corect calciul. Deficitul de vitamina D3 poate afecta absorbția calciului, ceea ce poate crește riscul de osteoporoză și alte boli osoase.

Prin urmare, este important să vă asigurați că obțineți suficient din ambii nutrienți prin dieta dumneavoastră și, dacă este necesar, să luați suplimente care conțin atât calciu, cât și vitamina D3. Cu toate acestea, este important să discutați cu un profesionist din domeniul sănătății înainte de a începe orice supliment, deoarece consumul de prea mult calciu sau vitamina D3 poate fi dăunător sănătății dumneavoastră.

Dozele recomandate pentru adulți

Alimentele care conțin calciu și vitamina D3 sunt importante pentru menținerea pielii puternice și sănătoase. Acestea sunt câteva alimente bogate în calciu și vitamina D3, precum și dozele recomandate pentru adulți:

Alimente bogate în calciu: produse lactate, cum ar fi laptele, brânza și iaurtul; legume cu frunze verzi precum spanacul, broccoli și kale; fructe uscate precum migdalele și semințele de susan; pește precum somonul și sardinele conservate. Aportul zilnic recomandat de calciu pentru adulți variază în funcție de vârstă, sex și starea generală de sănătate, dar se recomandă, în general, un aport zilnic de calciu de 1.000-1.200 mg.

Alimente bogate în vitamina D3: pește gras precum somonul, macroul și sardinele; galbenusuri de ou; ficat de vacă; alimente fortificate precum laptele, sucul de portocale și cerealele. Doza zilnică recomandată de vitamina D3 pentru adulți este de 600 până la 800 UI (unități internaționale) pe zi.

Este important de reținut că cel mai bun mod de a obține calciu și vitamina D3 este printr-o dietă sănătoasă și variată. Dacă aveți dificultăți să obțineți suficient calciu și vitamina D3 din alimente, pot fi luate în considerare suplimente.

Balkan Pharmaceuticals Calciu + Vitamina D3 30caps

23,00 lei
Calciu + Vitamina D3 – supliment alimentar, recomandat ca sursă suplimentară de calciu și vitamina D3. Produsul conține calciu, sub formă de carbonat (compoziția sa conține 40% calciu elementar) și vitamina D3 (colecalciferol), care favorizează absorbția calciului în intestine și depozitarea acestuia în oase.

Balkan Pharmaceuticals Vitamina C 30caps

28,00 lei
Balkan Pharmaceuticals Vitamina C 30caps. Vitamina C 1000 mg este un produs cu o doză mare de acid ascorbic.Contribuie la menținerea funcționării normale a sistemului imunitar în timpul exercițiilor fizice intense și după acestea...

Balkan Pharmaceuticals Vitamina D3 30caps

22,00 lei
Balkan Pharmaceuticals Vitamina D3 30caps. Vitamina D3 conține vitamina D3 (colecalciferol) – o vitamină esențială liposolubilă, necesară funcționării aproape a tuturor organelor și sistemelor corpului uman. Este bine absorbită în tractul gastrointestinal datorită formării în mediul intestinului subțire a compușilor micelari.

VIT E MAX SOFTGELS 30cps

33,00 lei
Vitamina E este o vitamina liposolubila, pe care organismul o depoziteaza doar pentru o perioada scurta de timp. Tocmai de aceea, oamenii necesita un aport alimentar regulat de vitamina E.

Related Posts