Balkan Pharmaceuticals, Sanatate, Vitamine & Minerale

Tribulus terrestris

Tribulus terrestris – colții babei este o plantă anuală, erbacee, cu flori, din familia Zygophyllaceae. Numele plantei vine de la grecescul tribolos care desemnează un fruct spinos cu trei ramificații. Cândva această plantă se numea Cruce de Malta, deoarece fructul ei este în formă de cruce. În România este denumită popular colții-babei, datorită fructului său cu spini.

Cunoscută sub numele de Gokharu și Goshurah în India, Bai Ji Li în China, a fost utilizată în mod tradițional ca remediu pentru afecțiuni cardiovasculare, ale ficatului, rinichi, hipertensiune arterială și hipercolesterolemie și pentru tratarea disfuncțiilor sexuale. În Grecia antică are o utilizare de lungă durată și ca revitalizant și energizant.

Crește cu precădere în zona de stepă, pășuni, pajiști, zone cu teren nisipos sau nisipos-pietros în regiunile temperate calde din Europa de Sud-Est și tropicale în Asia Occidentală, India fiind răspândită și de-a lungul Africii și Australiei. Planta poate prospera chiar și în zone cu climă de deșert și cu sol sărac în nutrienți.

În România, crește varietatea orientalis, care din punct de vedere morfologic diferă foarte puțin la aspectul fructului. Poate fi întâlnită pe câmpuri, islazuri și pe terenuri nisipoase, în special în sudul țării.

Utilizări

În scop fitoterapeutic se utilizează fructul, frunzele, florile și semințele:

  • tonic general
  • afrodiziac: crește vigoarea sexuală atât la bărbați cât și la femei (acționează direct asupra glandelor responsabile de secreția de testosteron și asupra metabolismului acestui hormon)
  • reduce simptomele menopauzei
  • crește masa musculară pentru sportivi, ducând la o eficacitate crescută a activității acesora, în cazul efortului fizic intens
  • ameliorarea recuperărilor în probleme cardiace
  • ameliorează circulația sanguină
  • crește imunitatea organismului
  • diminuează anxietatea și agresivitatea
  • favorizează oxigenarea creierului, stimulează memoria.

TriBull Premium Tribulus a fost conceput pentru a crește performanța atât în sala de sport, cât și la birou și acasă.

Mai multe Proteodioscine = Mai multă valoare. Fiecare porție de TriBull Premium oferă 150 mg de saponine și 50 mg Proteodioscine, făcându-l unul dintre cele mai valoroase suplimente tribulus.

Tribulus Terrestris conține diverse ingrediente active numite saponine. În aceste Saponine sunt incluse protodioscina și protogracilină împreună cu alte ingrediente active cheie, protodioscina fiind principalul ingredient activ. Multe companii producătoare de suplimente nu fac diferența între saponine și protodioscină. Dacă nivelul protodioscinei este limitat la 45%, pentru saponine nu există această limită.

Pentru ca aceste companii să-și poată vinde mai multe produse, pe etichete este trecută protodioscină în raport de 80%-90%, dar aceasta este doar reclamă. Poate ați observat că multe produse tribulus au fost retrase de pe piață din 2011 din cauza acestor afirmații false!

În compoziția produsului Tribulus terrestris intră un număr mare de elemente active, inclusiv diosgenin și protodioscin. Aceste elemente naturale, cum ar fi dioscina, au efecte benefice cunoscute asupra libidoului, formei fizice și creșterii masei musculare (este un anabolic natural). Tribulus conține, de asemenea, fitosteroli (în special betasitosteroli) care acționează asupra diferitelor probleme asociate cu prostata, aparatul urinar și cardiovascular.

Related Posts