Relaxarea și echilibrul sunt cruciale într-o lume agitată. Complexul de vitamine B, o sursă puternică de vitamine din grupa B, vine în ajutorul tău pentru a susține sănătatea și echilibrul mental. Aceste vitamine esențiale sunt esențiale pentru buna funcționare a sistemului nervos, reducerea stresului și ameliorarea simptomelor de anxietate și depresie. Ele contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea performanței cognitive, susținerea sistemului imunitar și reglarea activității hormonale, oferindu-ți suportul necesar pentru o viață sănătoasă și echilibrată.

Cu 30 de capsule create special pentru menținerea echilibrului metabolic, Complexul B este indispensabil pentru integritatea tegumentelor, unghiilor și pielii tale. Alege să ai grijă de tine și să te bucuri de beneficiile vitaminelor B pentru o stare de bine optimă!

Beneficiile complexului B

  • Complexul B este esențial pentru menținerea sănătății sistemului nervos. Vitaminele din acest complex ajută la producerea neurotransmițătorilor, care sunt responsabili pentru transmiterea semnalelor între celulele nervoase, contribuind astfel la funcționarea optimă a creierului și a sistemului nervos.
  • Unele vitamine din complexul B, cum ar fi vitamina B6 și acidul folic, au fost asociate cu reducerea stresului și a anxietății. Ele pot ajuta la reglarea nivelurilor de neurotransmițători și hormoni de stres în corp, oferind un sentiment de calm și relaxare.
  • Complexul B ajută la transformarea alimentelor în energie și susține metabolismul celular. Consumul adecvat de vitamine B poate oferi un impuls de energie naturală, ajutând la combaterea oboselii și a letargiei.
  • Vitamina Biotină (B7) este recunoscută pentru rolul său în menținerea sănătății pielii, părului și unghiilor. Aceasta poate promova creșterea părului și unghiilor, precum și menținerea unei piele sănătoase și strălucitoare.
  • Complexul B poate contribui la îmbunătățirea funcției cognitive și a concentrării mentale. Vitaminele din acest complex au un rol important în formarea și menținerea celulelor creierului și în producția de neurotransmițători, susținând astfel funcția cognitivă.
  • Anumite vitamine din complexul B, cum ar fi B6, B9 și B12, sunt implicate în metabolismul homocisteinei, un aminoacid legat de riscul crescut de boli cardiovasculare. Prin urmare, consumul adecvat de vitamine B poate contribui la menținerea sănătății inimii și a sistemului circulator.

Ia-ți un moment de relaxare și lasă Complexul B să-ți ofere suportul de care ai nevoie pentru a trăi o viață plină de energie și sănătate!

Balkan Pharmaceuticals B COMPLEX FORTE (30 capsule) este o sursă puternică de vitamine B pentru ameliorarea stresului, îmbunătățirea funcției cognitive și reducerea simptomelor de depresie și anxietate. Formula conține toate cele 8 VITAMINE din grupa B ambalate convenabil într-o singură capsulă.

Recomandări:

B1, B2, B3, B6, B7, B12 – metabolismul energetic normal- funcționarea normală a sistemului nervos
B1, B3, B6, B7, B12 – menținerea sănătății psihice
B2, B3, B5, B6, B12 – reducerea oboselii și extenuării
B6, B7, B9, B12 – metabolismul normal al homocisteinei
B2, B6, B9, B12 – menținerea globulelor roșii normale
B2, B3, B7 – menținerea sănătății pielii – menținerea sănătății membranelor mucoase
B6, B12 – funcționarea normală a sistemului imunitar
B9, B12 – procesul de diviziune celulară
B2, B9 – menținerea vederii normale, sănătatea ochilor
B1 – funcționarea normală a inimii
B2 – metabolismul normal al fierului – protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ
B5 – sinteza normală și la metabolizarea hormonilor steroizi, a vitaminei D și a unor neurotransmițători – performanța mentală normală
B6 – sinteza normală a cisteinei – metabolismul normal al proteinelor și al glicogenilor – reglarea activității hormonale
B7 – metabolismul normal al macronutrienților – menținerea sănătății părului
B9 – menținerea sănătății oaselor – sănătatea vaselor și a inimii – menținerea sănătății cognitive

Descoperă beneficiile complexului de vitamine B
Ingrediente active Cantitatea/capsulă %, VNR*

Vitamina B1 (clorhidrat de tiamină) 3,3 mg 300 %
Vitamina B2 (riboflavină) 4,2 mg 300 %
Vitamina B3 (niacină/nicotinamidă) 48 mg 300 %
Vitamina B5 (acid pantotenic) 18 mg 300 %
Vitamina B6 (clorhidrat de piridoxină) 4,2 mg 300 %
Vitamina B7 (biotină) 150 μg 300 %
Vitamina B9 (acid folic anhidru) 600 μg 300 %
Vitamina B12 (cianocobalamină) 7,5 μg
*VNR – valoarea nutrițională de referință

Alte ingrediente: agent de incărcare: maltodextrină; capsula: gelatină, coloranți/dioxid de titan, indigotină; agent antiaglomerant: stearat de magneziu.

Referințe despre beneficiile complexului de vitamine B:

Suport pentru sistemul nervos și reducerea stresului:

Ameliorarea simptomelor de anxietate și depresie:

Îmbunătățirea performanței cognitive:

Susținerea sistemului imunitar:

  • “B vitamins are essential for a properly functioning immune system. They play a role in the production and activity of immune cells.” (Wintergerst, E. S., Maggini, S., & Hornig, D. H. (2007). Immune-enhancing role of vitamin C and zinc and effect on clinical conditions. Annals of Nutrition and Metabolism, 51(4), 301-323.)

Reglarea activității hormonale:

  • “B vitamins, especially B6, are involved in hormone regulation and can help alleviate symptoms related to hormonal imbalances.” (Meredith, C. W., Jaffe, C., Ang-Lee, K., & Saxon, A. J. (2003). Implications of chronic methamphetamine use: a literature review. Harvard Review of Psychiatry, 11(2), 85-100.)