Balkan Pharmaceuticals, Sanatate, Vitamine & Minerale

Vitaminele din complexul B

Vitaminele din complexul B joacă un rol important în metabolismul energetic și pot fi benefice pentru sportivi, deoarece ajută la producerea de energie din alimente și la menținerea nivelului de energie în timpul antrenamentelor și competițiilor. De asemenea, vitaminele B sunt implicate în procesele de sinteză a proteinelor și de reparare a țesuturilor musculare, fiind astfel importante pentru refacerea și creșterea musculară după exercițiile fizice intense.

Mai exact,

 • Vitamina B1 (tiamina) ajută la convertirea carbohidraților în energie și la menținerea sănătății sistemului nervos.
 • Vitamina B2 (riboflavină) și vitamina B3 (niacina) ajută la metabolizarea proteinelor, carbohidraților și grăsimilor și contribuie la producerea de energie.
 • Vitamina B6 (piridoxină) ajută la sinteza proteinelor și la menținerea sănătății sistemului nervos,
 • iar Vitamina B12 (cobalamina) joacă un rol important în producerea de celule roșii din sânge și în menținerea sănătății sistemului nervos.

Carenta de vitamina B

Carenta de vitamina B poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv anemie, probleme digestive, tulburări ale sistemului nervos, slăbiciune musculară și probleme dermatologice.

Iată o listă cu cele opt vitamine B și alimentele bogate în ele:

 1. Vitamina B1 (tiamina): se găsește în cereale integrale, nuci, semințe, carne de porc și drojdie de bere.
 2. Vitamina B2 (riboflavină): se găsește în lactate, cereale integrale, ouă, carne și legume cu frunze verzi.
 3. Vitamina B3 (niacină): se găsește în carne, pui, pește, legume cu frunze verzi, cereale integrale și nuci.
 4. Vitamina B5 (acid pantotenic): se găsește în carne, pui, cereale integrale, legume cu frunze verzi și lapte.
 5. Vitamina B6 (piridoxină): se găsește în carne, pește, cereale integrale, banane și legume cu frunze verzi.
 6. Vitamina B7 (biotină): se găsește în ouă, drojdie de bere, nuci, carne și legume cu frunze verzi.
 7. Vitamina B9 (acid folic): se găsește în legume cu frunze verzi, citrice, fasole, mazăre și cereale integrale.
 8. Vitamina B12 (cobalamină): se găsește în carne, pui, pește, ouă și produse lactate.

Cantitățile recomandate de vitamine B variază în funcție de vârstă, sex și starea generală de sănătate a individului. În general, se recomandă o dietă echilibrată și variată, care să includă alimente bogate în vitamine B și alte substanțe nutritive esențiale. Pentru a evita carenta de vitamina B, este important să se consume alimentele menționate mai sus în cadrul unei diete echilibrate. În plus față de alimentație, sportivii ar putea lua suplimente de vitamine din complexul B, dacă sunt deficienti în aceste vitamine sau daca antrenează la intensitate ridicată și au nevoie de un aport mai mare de vitamine B.

suplimente

Recomandari

Balkan Pharmaceuticals B COMPLEX

25,00 lei

Balkan Pharmaceuticals B COMPLEX (30 capsule) este o sursă puternică de vitamine B pentru ameliorarea stresului, îmbunătățirea funcției cognitive și reducerea simptomelor de depresie și anxietate. 

Balkan Pharmaceuticals B COMPLEX FORTE

49,00 lei

Balkan Pharmaceuticals B COMPLEX FORTE (30 capsule) este o sursă puternică de vitamine B pentru ameliorarea stresului, îmbunătățirea funcției cognitive și reducerea simptomelor de depresie și anxietate. 

Balkan Pharmaceuticals Calciu + Vitamina D3 30caps

23,00 lei

Calciu + Vitamina D3 – supliment alimentar, recomandat ca sursă suplimentară de calciu și vitamina D3. Produsul conține calciu, sub formă de carbonat (compoziția sa conține 40% calciu elementar) și vitamina D3 (colecalciferol), care favorizează absorbția calciului în intestine și depozitarea acestuia în oase.

Balkan Pharmaceuticals OPTIVIT BP 30caps

32,00 lei

Balkan Pharmaceuticals OPTIVIT BP 30caps. OptiVit BP Esențiale reprezintă un complex de vitamine și minerale, necesar pentru  metabolismul normal, creșterea și dezvoltarea organismului, protecția împotriva bolilor și  factorilor nocivi de mediu, asigurarea funcțiilor vitale.

Related Posts